PRONAĐI FIRMU:   

Prijavite se Upišite vašu FIRMU

Želite da vaša firma bude istaknuta (vaš oglas obojen drugom bojom, iznad ostalih) na stranici za željeno mesto, kategoriju, pišite nam: kontakt@klikdofirme.com

Opis firme



Mermerni radijatori – ova vrsta radijatora je sačinjena od mermerne ploče u koju su ugrađeni elektro grejači određene jačine, rade na struju i poznati su kao radijatori koji zrače prirodnu toplotu. Naime, smatra se da se prostorije zagrevaju prema principu sunčeve energije, pa se zidovi i podovi ujednačeno greju. Ova vrsta radijatora je napravljena tako da se grejanje prostorije smanji uz isti grejni efekat i time uštedi energija i do 30 odsto. Mermerni radijatori smanjuju mogućnost alergije na prašinu, a takođe ni ne suše vazduh. Pošto se mogu izgraditi u mnogo veličina i jednostavno postaviti odlični su za uklapanje uz svaki enterijer. Svaki mermerni radijator poseduje termostat, što omogućava ekonomično grejanje na struju.

Glavne karakteristike mermernih ploča:
1. Dugotrajan, izdržljiv i snažan materijal
2. Otporan na vatru i vodu
3. Lak za održavanje
4. Osetljiv na određene hemikalije i kiseline
5. Dostupan je u velikom spektru boja i veličina.
Oni su savršeni za dekoraciju bilo koje sobe ili prostora, bilo da je dnevna soba u kući ili prostor u nekom poslovnom kompleksu, konferencijska sala, restoran i ostala mesta gde može da se pokaže dobar ukus. Pokrivanjem zidova i podova mermernim pločama, ističe se originalnost i stvara se osećaj luksuza i elegancije u Vašem prostoru.

Princip rada:
Ovakav princip rada ne narušava klimu u Vašem prostoru i nema dizanja prašine iz tepiha i otirača. Ove osobine čine ovaj radijator izuzetno ekološkim. To je posebno važno za osobe koje imaju problem sa disanjem.

Naš mermerni radijator može da greje svaki prostor, prema veličini Vašeg prostora i termičkim karakteristikama odaberite odgovarajuću snagu radijatora od 400w do 1400w (220V, 50Hz). Ako imate veći prostor, izaberite kombinaciju više radijatora.

Proračun:
Obično se uzima da je za 10 m2 stana potrebno 1 kW instalisanih grejnih tela da bi ugrejali na 22-23 stepena. Za npr. 40 m2 stana treba 4 kW. U zavisnosti od podešene željene temperature na termostatu grejnog uređaja i izolacije stana, grejna tela će raditi određen broj sati. Što je bolja izolacija i manja tražena temperatura, uređaji za grejanje će raditi manje vremena u toku dana. Za ekonomične potrošače za grejanje kao sto su mermerni radijatori obično vreme koje oni rade je 30% (vremena) u slučaju kada spoljne temperature nisu previše niske ( oko 5 iznad nule). Ovo vreme rada ide do 40% za temperature minus 10 i više. Naravno, ovde se podrazumeva neka, da tako kažemo, osrednja izolacija zidova i dobri prozori. Može se približno izračunati da će instalisanih 4 kW, ako rade 40% vremena, potrošiti 4×0.4x24h = 38.4 kWh dnevno. Za tročlano ili dvočlano domaćinstvo, kakvo obično živi u stanovima 40m2 i manje kvadrature, potrošnja struje za domaćinstvo obično ne prelazi 450 kW. Ukupna potrošnja bi bila do 1600kW. Na potrošnju struje mnogo utiče temperatura koju želimo imati u stanu. Svaki stepen više zahteva dodatnu, ne malu, razliku u potrošnji. Pored ovoga, termoizolacija stana je takođe mnogo važna. Nijedno grejno telo i njegovo emitovanje toplote neće imati efekta, niti može biti jeftina opcija grejanja, ako nam toplota „beži“ kroz slabo staklo ili slabo dihtujuće spojeve na prozorima, balkonskim vratima, ili kroz neizolovane zidove, plafone ili podove… Ako nam zidovi, pod ili plafon nisu izolovani, pa nam toplota neprestano „curi“, normalno je da će u tim slučajevima naša grejna tela morati više i češće da se pale, kako bi održali zadatu temperaturu.

Ostati u ovim granicama potrošnje od 1600 kW pa samim tim i jeftino se grejati na struju možete ako imate malo kvadrata koje treba zagrejati, zbog toga je za manje stanove do 40 m2 velika verovatnoća da im je
grejanje na struju najisplativija varijanta. Što je stan manji, ovo je sve više izraženo.

Mermerni radijatori štede Vaš kućni budžet
Veliki deo iz Vašeg kućnog budžeta se izdvaja na troškove grejanja na električnu energiju. To je osnovni razlog zašto bi trebalo da razmislite o načinu na koji da smanjite troškove grejanja.
Zahvaljujući posebno konstruisanom grejaču i ugrađenim elektronskim termostatom, Vi možete da grejete Vaš dom jednostavno, ekonomično i ugodno. Mermerni radijator troši do 30% manje energije za grejanje istog prostora u odnosu na druga grejna tela, korišcenjem elektronskog termostata i niskotemperaturnog grejača. Možete da uštedite dodatnih 15-20% električne energije smanjenjem temperature za vrema noći ili kad niste kod kuće.





Lokacija na mapi

Napomena: Lociranje na mapi se vrši na osnovu unete adrese (ulica) ili na osnovu koordinata unešenih od strane onog koji je upisao firmu.

Komentari:

Mermerni Radijatori


  • Kategorija: Grejanje
  • Opština: Niš
  • Adresa: Niska Banja,Ruzveltova bb
  • Telefon 1: 0631546900
  • Telefon 2:
  • Fax:
  • Web sajt: http://www.radijatorisrbija.com
  • Matični broj: --
  • PIB: --
  •  
  • facebook Mermerni Radijatori    Twitter Mermerni Radijatori
  • Pišite firmi

    1. Upišite naslov poruke!
    2. Upišite email adresu!
    3. E-mail naslov ni veljaven!
    4. Upišite poruku!
    5. Prepišite kod: *
      bv-design-check
    6. Pogrešan kod!


  •  
  • Youtube video prezentacija