PRONAĐI FIRMU:   

Prijavite se Upišite vašu FIRMU

Želite da vaša firma bude istaknuta (vaš oglas obojen drugom bojom, iznad ostalih) na stranici za željeno mesto, kategoriju, pišite nam: kontakt@klikdofirme.com

Opis firme



Izdavačka kuća Magelan Press osnovana je 2011. godine u Beogradu i predstavljaju duhovnog naslednika izdavačke kuće Piccadilly Books Co. koja je ostavila svoj specifičan trag početkom devedesetih godina prošlog veka. Sa radom je počela  najpre kroz knjižarsko-antikvarnu aktivnost u Knjižari “Magelan“  na Vračaru, a onda i sa posebnim izdavačkim nastupom kroz objavljivanje odabranih knjiga iz oblasti putopisa, biografije, istorije i psihologije.  

Magelan Press trenutno ima 24 izdanja smeštenih u 5 edicija:

Edicija Kliper dobila je ime po najbržim engleskim jedrenjacima. Donosi knjige o neustrašivim ljudima koji su išli u nepoznato i vraćali se. U ovoj ediciji:

1)      Časopis Putopis 1-2/2012

2)      Časopis Putopis 1/2013

3)      Časopis  Putopis 2/2013

4)      “Santana”, Borna Bebek (Knjiga „Santana“ se pojavljuje ponovo, posle više od dvadeset godina u štampi. Putopis koji je imao kultni status zajedno sa knjigom „U potrazi za staklenim gradom“, predstavlja jedinstveno delo koje u sebi objedinjuje fascinantne opise dalekih zemalja i mora, ljudi i običaja, istorije i filozofije. Ova sjajna knjiga iskusnog pustolova i pisca, Borne Bebeka, približava nam tajne Indije, otkrivajući i deo tajne u potrazi za smislom i sopstvenom sudbinom) 

5)       “Balkanske zemlje”, Alfred Opiso i Vinjas (Knjiga „Balkanske zemlje“ u sjajnom prevodu Siniše Zdravkovića, sa izuzetnim predgovorom Vidana Bogdanovića, je najbolji putopis mističnog španskog pisca Alfreda Opisa, koji je poznat i pod umetničkim imenom Karlos Mendoza. Početkom prošlog veka putovao je do Grčke, Turske, Balkanskih zemalja, Srbije i Crne Gore. Ova knjiga objavljena je na španskom 1907. godine, ali je u svojim zapažanjima aktuelna kao da je napisana danas. Balkan kao centar krvavih ratova, stalnih previranja, političkih zavera i mučnog istorijskog nasleđa fascinirao je ovog visprenog katalonskog putnika)

 

Edicija Fram dobila je ime po brodu Ruala Amundsena, norveškog istraživača. Donosi knjige o neustrašivim ljudima koji su uvek išli napred . U ovoj ediciji:

1)      “Umreću na nogama”, Rikardo Nenčini (Knjiga „Orijana Falači: Umreću na nogama“ je vrsta moralnog testamenta slavne novinarke Orijane Falači. Intimna, poetična, poslednja drama žene na samrti koja se ni onda ne predaje, ni onda ne kleči, već umire ponosno, na nogama.)

2)       “Pismo nerođenom detetu”, Orijana Falači  (Knjiga „Pismo nerođenom detetu“ preispituje suštinska pitanja morala, individualnosti i odgovornosti iz ugla jedne hrabre žene. Knjiga koja je prodrmala svet sedamdesetih godina prošlog veka, ali danas je aktuelnija nego ikada: svojom istinoljubivošću, svojim karakterom i borbom za slobodu misli)

3)      “Jedan čovek”, Orijana Falači („Jedan čovek“ Orijane Falači je jedna od najboljih biografija ikada napisanih. Pojavljuje se nakon više od trideset godina u novom prevodu, na srpskom jeziku. Ovo je definitivno najbolja knjiga Orijane Falači koja govori o Aleksandru Panagulisu, heroju grčkog pokreta Otpora u vreme fašističke vojne diktature u Grčkoj. Čudesna priča o čoveku koji se usprotivio režimu bez trunke straha, bez ijedne pomisli da ustukne ili se povuče za jedan pedalj. „Jedan čovek“ je knjiga silovita, beskompromisna, knjiga koja vraća nadu u apsolutnu ljubav, ljudsku snagu i principe zbog kojih vredi živeti i umreti.)

4)      “ Moj život lidera”, Frensis Heselbajn (Frensis Heselbajn u ovoj vrednoj knjizi o liderstvu govori o svojoj ličnoj priči i razvojnom putu koji je prošla, principima koji su je vodili kroz izuzetan život u svetu menadžmenta, biznisa i neprofitnog sektora. Od planina zapadne Pensilvanije do naslovnih strana vodećih poslovnih magazina, svetskih univerziteta, počasnih doktorata, moćnih odbora najvećih svetskih korporacija, autobiografija Frensis Heselbajn je priča o skromnosti, neprestanom učenju i verovanju u pozitivne ljudske potencijale. Bila je jedna od najbližih saradnika Pitera Drakera, rodonačelnika nauke o menadžmentu, s akojim je vodila najpoznatiji institut za menadžment u društvenom sektoru.)

 

Edicija Aleksandrija  donosi knjige o knjigama za ceo život . U ovoj ediciji:

1)      “84 Čering Kros Roud”, Helena Hanf (Knjiga po kojoj je snimljen čuveni film u kome glavnu ulogu igra Entoni Hopkins, poznati engleski glumac. Govori se o dugogodišnjem prijateljstvu i pismima koja putuju iz Njujorka za London i obratno, u traganju za antikvarnim knjigama, retkim izdanjima i bibliofilskim primercima. Prava knjiga za svakog pravog bibliofila.)

Edicija Viktorija donosi knjige o borbi za pobedu. U ovoj ediciji:

1)      “Mosad”, Majkl Bar-Zohar i Mišal Nisim (Dokumentarni zapisi najvećih operacija izraelske obaveštajne službe Mosad, u period od pedesetih do 2009.godine. Suština Mosada su njegovi bezimeni ratnici, svi oni muškarci i žene koji rizikuju svoje živote, pod lažnim imenima žive odvojrno od svojih porodica i sprovode neustrašive operacije u neprijateljskim državama, u kojima I najmanja greška može da dovede do njihovog hapšenja)

2)      “Smrt Adolfa Hitlera”, Lav Bezimenski (Knjiga Lava Bezimenskog “Smrt Adolfa Hitlera” objavljena je prvi put u Nemačkoj pedesetih godina I iznela je na svetlost dana nepoznata dokumenta iz sovjetskih vojnih arhiva. Sa predgovorom prof. Zorana Stankovića, bivšeg Ministra odbrane I istaknutog sudskog patologa, ova knjiga osvetljava poslednje dane opsade Berlina 1945.godine na novi način, pružajući činjenice i dokumente na uvid o Hitlerovoj smrti. Dugo skrivana istina zapadnih sila o sovjetskom ulasku u Berlin)

3)      “Teror na Balkanu”, Ben Šepard (Ova knjiga je objavljena 2012. godine u originalnom izdanju HARVARD UNIVERZITET PRESA na engleskom jeziku. Pisac Ben H. Šepard je profesor savremene istorije na Univerzitetu Kaledonija u Glazgovu, Škotska. Jedan je od najeminentnijih istoričara koji se bavi problematikom Istočnog fronta u Drugom svetskom ratu. Ova knjiga otkriva nove činjenice decenijske mržnje i istorijske netrpeljivosti prema Srbima, kao i ključni uticaj na ponašanje nemačke vojske u ratnim zbivanjima.)

4)       “O umeću ratovanja”, Nikolo Makijaveli (“O umeću ratovanja” je čuvena knjiga velikog mislioca o mudrosti ratovanja, upravljanja državom i životima drugih. Knjiga je napisana početkom XVI veka, i ovo je prvi prevod na srpski jezik. Ova knjiga po svom dometu predstavlja vrhunac političke, vojne i državne praktične filozofije. Pitanje etike u politici i državnim poslovima, Makijaveli podređuje pitanjima svrsishodnosti i zadržavanja vlasti.)

5)       “Knjiga o viteškom redu”, Ramon Ljulj (Delo Ramona Ljulja "Knjiga o viteškom redu" je jedinstvena knjiga napisana pre više od sedam stotina godina, i imala je ogroman uspeh u XV veku kada je po prvi put prevedena na francuski i engleski jezik. I danas je najuticajnija knjiga o viteškom redu poznatog katalonskog pisca i misionara).

6)       “Dani i godine”, Radoje Janković (Objavljena je prvi put 1926.godine i decenijama je bila nepravedno zaboravljena. Dokumentarna knjiga, pisana rukom učesnika Prvog svetskog rata, govori o stradanjima srpske vojske i naroda, ponosu, poštenju i hrabrosti. Po delovima ove knjige snimljen je i film “Marš na Drinu”. Izuzetno svedočenje velikog čoveka, oficira i diplomate o teškim i sudbonosnim trenucima za kraljevsku Srbiju)

7)       “Leptir na bajonetu Jerotija Pavlovića”, Boško Protić (Priča o jednom vojničkom životu u vremenu kada su istrajnost, požrtvovanost i poštenje vijorili zastavu srpske pobede. Doba Prvog svetskog rata je vreme u kome je Srbin prihvatio breme, nosio ga i izneo časno i slavno...)

Edicija Oko donosi knjige koje rasvetljavaju čovekovu dušu, sudbinu i istoriju

1)      “Sibirsko vaspitanje”, Nikolaj Lilin  (Šokantna knjiga ruskog pisca sibirskog porekla o brutalnom podzemlju postsovjestkog perioda, na ničijoj zemlji)

2)      “Mlečani episkopi Kotora 1420-1513”, Katarina Mitrović (Ličnosti koje su se u 15. stoleću nalazile na čelu Kotorske episkopije bile su veoma ugledne i obrazovane. Episkopi su u Kotor obično pristizali na vrhuncu svoje karijere, pošto su se već istakli na crkvenim položajima u Veneciji, uživajući naklonost mletačkih vlasti i Svete stolice.)

3)       “Skrivena ruža Perasta”, Nenad Nikolić (Knjiga Nenada Nikolića plovi plavim tragom Boke kotorske, koja nam se samo čini otkrivenom i poznatom. Autor je odabrao drevni Perast kao istorijsko, civilizacijsko i mitsko kodno mesto metafizički lepog zaliva. Ova knjiga žanrovski je bliska putopisu ali se suštinski bavi istorijskim nasleđem Perasta i Boke kotorske, u širem značenju. Na zagonetan način pisac analizira istorijske i religijske skrivene znakove pred nama, u gradu Perastu. Potrebno je da ih odgonetnemo.)

4)       “Istorijska geografija srpskih zemalja od 6. do polovine 16. veka”, Siniša Mišić  (Izuzetna knjiga koja detaljno opisuje istoriju i geografiju srpskih zemalja u srednjem veku, kada su se granice srpskog carstva pomerale i kada je srpska država dostizala svoje najšire domete i najveći značaj na Balkanskom poluostrvu. )

5)      “Nastajanje”, Gordon Olport (Značajna knjiga iz psihologije ličnosti bitna je literatura za svakoga ko se bavi psihologijom ličnosti, dinamikom razvoja ličnosti i filozofskim tradicijama koje su uticale na postavke personalne psihologije Gordona Olporta.)

6)       “Izgubljeni gradovi”, M. T. Brongus (Urbana poetika nastajala je u Londonu, Njujorku, Beogradu osamdesetih i devedesetih godina. Preteča psihogeografskih žanrova i zapisa putopisca.)

 

i još 18 originalnih i nesvakidašnjih izdanja!





Lokacija na mapi

Napomena: Lociranje na mapi se vrši na osnovu unete adrese (ulica) ili na osnovu koordinata unešenih od strane onog koji je upisao firmu.

Slike:

Komentari:

Magelan Press


  • Kategorija: Izdavaštvo
  • Opština: Beograd
  • Adresa: Stanoja Glavaša 15/1
  • Telefon 1: 011/303 43 17
  • Telefon 2: 064/10 28 043
  • Fax:
  • Web sajt: http://www.magelanpress.rs/
  • Matični broj: --
  • PIB: --
  •  
  • facebook Magelan Press   
  • Pišite firmi

    1. Upišite naslov poruke!
    2. Upišite email adresu!
    3. E-mail naslov ni veljaven!
    4. Upišite poruku!
    5. Prepišite kod: *
      bv-design-check
    6. Pogrešan kod!