PRONAĐI FIRMU:   

Prijavite se Upišite vašu FIRMU

Želite da vaša firma bude istaknuta (vaš oglas obojen drugom bojom, iznad ostalih) na stranici za željeno mesto, kategoriju, pišite nam: kontakt@klikdofirme.com

Opis firme



Privredno društvo "Drvopromet" je osnovao bračni par Nevenka i Vlastimir Zdravković 1990. godine kao trgovinsko preduzeće koje se bavilo prodajom predmeta od drveta iz uvoza ali i od domaćih proizvođača. Sada, nakon dve decenije istrajnog rada i napretka ovo preduzeće je preraslo u ozbiljnog, konkurentnog i pouzdanog proizvodjača koji je stekao ugled i van granica naše zemlje.

 

Razvojem tržišta i jačanjem privatnog sektora u Srbiji ali i zahvaljujući trogodišnjim ispitivanju tržišnih mogućnosti i višegodišnjem iskustvu u oblasti drvne industrije odlučili smo da pokrenemo sopstvenu proizvodnju parketa i elemenata od drveta-kaže Vlastimir Zdravković, koji je sedamnaest godina pre ovog poduhvata bio komercijalni predstavnik slovenačke firme "Lesna" iz Sloven Grdeca za jugoistočnu Srbiju i Makedoniju. Usledila je izgradnja proizvodne hale i pratećih objekata kao i kupovina mašina. Period od 1993. do 1995. godine bio je potpuno posvećen utemeljenju ozbiljne proizvodjačke delatnosti. Nakon toga, kaže Zdravković, preduzeće je preregistrovano u Proizvodno – trgovinsko preduzeće "Drvopromet" doo i time smo otpočeli sopstvenu proizvodnju a glavni proizvod nam je parket čija godišnja proizvodnja iznosi 60.000 kvadratnih metara.

 

Pokazujući vrhunski kvalitet proizvoda od samog početka proizvodnje preduzeće je privuklo mnoge inostrane kupce, pa je tako već od 1997. godine krenulo sa izvozom svojih proizvoda. Krajem 2002. godine vlasnici preduzeća odlučuju da obnove svoje proizvodne pogone i u tom cilju kupuju najnoviju automatsku liniju za proizvodnju parketa, kao i opremu za dve automatske sušare.

 

Privredno društvo “Drvopromet” pored prerade drveta i proizvodnje parketa, zastupa austrijsku kompaniju "Hasslacher norica timber" koja se bavi proizvodnjom brodskog poda, lamperije, raznih podnih i zidnih profila od drveta, drvene ploče, dasake, grede, letve, štafne i posebnim programom lameliranih greda i konstrukcija za velike objekte.

 

Danas se ovo preduzeće bavi kompletnom preradom drveta: rezanjem, parenjem, sušenjem i finalnom izradom elemnata od drveta. Proizvodnja raspolaže savremenom opremom za preradu drveta počev od kamiona za utovar i prevoz trupaca, pilane-kompletne linije za sečenje trupaca sa svim pratećim mašinama, parionicom kapaciteta 25 kubika, sušarama od kojih su dve automatske sa kompjuterskim praćenjem procesa od po 50 kubika i dve klasične sušare kapaciteta 40 kubika, do automatske linije za proizvodnju parketa najnovije generacije.

 

Plan nam je, naglašava Zdravković, da u narednom periodu još više razvijemo, unapredimo i osavremenimo preradu drveta. Namera nam je takodje da nadjemo strateškog inopartnera sa kojim bi mogli da dogovorimo proizvodnju na duži vremenski period jer za to već imamo dovoljno potencijala.

 

"Drvopromet" je, inače, prepoznat od mnogih institucija kao zdravo privrednu društvo i za postignute poslovne uspehe je pohvaljivano i nagradjivano od strane Regionalne Privredne Komore Niš, Zanatske Komore Niš, Zanatske Komore Srbije, Udruženja privrednika Jugoistočne Srbije i mnogih drugih.





Lokacija na mapi

Napomena: Lociranje na mapi se vrši na osnovu unete adrese (ulica) ili na osnovu koordinata unešenih od strane onog koji je upisao firmu.

Komentari:

DRVOPROMET


  • Kategorija: Nameštaj, prodaja i proizvodnja
  • Opština: Niš
  • Adresa: ŽIVORADA KOSTIĆA MORAVCA 13
  • Telefon 1: (018) 4210-442
  • Telefon 2: (018) 4208-600
  • Fax:
  • Web sajt: http://www.drvopromet.co.rs/
  • Matični broj: 7579489
  • PIB: 100620013
  •  
  • Pišite firmi

    1. Upišite naslov poruke!
    2. Upišite email adresu!
    3. E-mail naslov ni veljaven!
    4. Upišite poruku!
    5. Prepišite kod: *
      bv-design-check
    6. Pogrešan kod!